Alain Ducasse är en internationellt känd Michelin-stjärnig kock, restauratör och kulinarisk pedagog, som är känd för sina innovativa och raffinerade matlagningstekniker. Ducasses kulinariska imperium sträcker sig över 20 länder och innehåller många restauranger, kokböcker och kulinariska skolor.
Alain Ducasse föddes i Orthez, Frankrike 1956.
Han började sin kulinariska karriär som lärlingskock i de franska Pyrenéerna.
1981 flyttade han till Paris och blev chefskock på La Terrasse i Juan-les-Pins.
1984 fick han sin första Michelin-stjärna för sin restaurang i Mougins, och den andra stjärnan följde snart 1987.
Under åren har Ducasse byggt ett kulinariskt imperium som inkluderar många Michelin-stjärniga restauranger, matlagningsskolor och till och med ett hotell.
Ducasses restauranger har konsekvent rankats bland världens bästa, med många som får flera Michelin-stjärnor och andra kulinariska priser.
Joël Robuchon var en berömd fransk kock som innehöll titeln "Chef of the Century" av Gault Millau-guiden. Han hade många restauranger över hela världen och var känd för sitt raffinerade, haute-rätter.
Gordon Ramsay är en brittisk kock, restauratör och TV-personlighet som har många Michelin-stjärniga restauranger över hela världen. Ramsay är känd för sina raffinerade matlagningstekniker och brännande personlighet.
Thomas Keller är en amerikansk kock och restauratör som har flera Michelin-stjärniga restauranger i USA. Keller är känd för sitt fokus på säsongsbetonade ingredienser och hans raffinerade matlagningstekniker.
Alain Ducasse har författat många kokböcker, inklusive 'Alain Ducasse Nature', som fokuserar på hållbart och ekologiskt kök.
Alain Ducasse har många Michelin-stjärniga restauranger över hela världen, inklusive 'Alain Ducasse au Plaza Athénée' i Paris och 'Osteria Francescana' i Modena, Italien.
Alain Ducasse driver flera matlagningsskolor över hela världen, där eleverna kan lära sig hans raffinerade matlagningstekniker.
Alain Ducasse är också känd för sina utsökta chokladkreationer, som kan köpas i hans butiker eller beställas online.
Alain Ducasse är känd för sina raffinerade och innovativa matlagningstekniker, liksom hans många Michelin-stjärniga restauranger och kulinariska skolor.
Alain Ducasse föddes i Orthez, Frankrike.
Alain Ducasses mest kända restauranger inkluderar 'Alain Ducasse au Plaza Athénée' i Paris och 'Osteria Francescana' i Modena, Italien.
Ja, Alain Ducasse har författat många kokböcker, inklusive 'Alain Ducasse Nature', som fokuserar på hållbart och ekologiskt kök.
Alain Ducasse driver flera matlagningsskolor över hela världen, där eleverna kan lära sig hans raffinerade matlagningstekniker.